4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 180 g ječných krup v suchém stavu
- 50 g mixu sušených hub (přes noc namočených ve vodě)
- 25 g másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 180 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 1 lžíce drceného kmínu
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1 lžíce sušené majoránky
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve uvařte kroupy: Dejte je do studené vody, osolte, vodu přiveďte k varu a kroupy vařte 20–25 minut na mírném plameni. Po uvaření kroupy sceďte a nechte důkladně okapat.
- 2Nyní si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti 20 cm × 30 cm.
- 3Na středním plameni rozpalte pánev s máslem a olivovým olejem a mezitím si najemno nakrájejte houby. Jakmile bude olej s máslem rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 8–10 minut na středním plameni. Následně přidejte nakrájené houby, kmín a česnek a vše restujte další 3–4 minuty na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času přidejte uvařené kroupy a majoránku a dále restujte na středním plameni (5–6 minut).
- 4Po orestování směs na pánvi dochuťte solí a pepřem a přesuňte do připravené zapékací nádoby. Tu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 185–190 °C. Jakmile bude na povrchu tenká křupavá krusta, směs vyjměte z trouby a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.