4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g polotučného tvarohu
- 1 stroužek česneku (oloupaný a nastrouhaný najemno)
- 5 g čerstvé pažitky (nasekané najemno)
- 5 g čerstvé bazalky (nasekané najemno)
- 250 ml polotučného mléka
- 70 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 3 vejce velikosti M
- 100 g čerstvého baby špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g balkánského sýru (nadrobeného nahrubo)
- 80 g čerstvé rukoly
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do menší uzavíratelné misky vložte tvaroh, najemno nastrouhaný česnek, najemno nasekanou pažitku a bazalku, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Misku uzavřete a dejte na chvíli stranou (nejlépe do lednice).
- 2Do mixéru nalijte mléko, přidejte špaldovou mouku, vejce, baby špenát a sůl a vše důkladně rozmixujte do hladkého těsta.
- 3Na pánvi (Ø 27 cm) rozehřejte pár kapek olivového oleje na středním plameni. Do rozpálené pánve vlijte část připraveného těsta, vytvořte tenkou palačinku a opékejte z každé strany 30 sekund na středním plameni. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto. Před opékáním nové palačinky pánev vždy lehce pokapejte olivovým olejem.
- 4Až budou palačinky hotové, vyndejte z lednice připravenou směs. Celou plochu každé palačinky potřete připravenou směsí a na každou přidejte nahrubo nadrobený balkánský sýr a rukolu.
- 5Nakonec každou palačinku srolujte, přepulte a podávejte.
Tip
Palačinky můžete před podáváním nechat cca 1–2 hodiny
odležet v lednici.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.