6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g brambor (varný typ C)
- 500 g cukety (1 větší kus)
- 1 lžička sušené majoránky
- 4 vejce
- 1 stroužek česneku (utřený)
- 110 g jemně mletých ovesných vloček
- 4 lžíce olivového oleje
SUROVINY NA DIP
- 500 g řeckého jogurtu (5 % tuku)
- 1 hrst čerstvého kopru
- 400 g uzeného lososa
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory oloupejte, společně s cuketou je omyjte a obě ingredience nastrouhejte na hrubém struhadle. Nudličky pak přemístěte do síta, síto položte do větší mísy a nechte okapat přebytečnou vodu. Vodu následně slijte a ve stejné míse smíchejte nastrouhané brambory a cuketu s majoránkou, vejci, utřeným česnekem a ovesnými vločkami.
- 2V pánvi rozehřejte olivový olej, z bramborového těsta tvořte placičky o velikosti dlaně a opékejte je v pánvi na mírném plameni – stačí 1,5 minuty z jedné a 1 minutu z druhé strany.
- 3Stranou si připravte koprový dip: kopr nasekejte najemno a smíchejte ho s řeckým jogurtem, špetkou soli a špetkou pepře.
- 4Hotové bramboráky podávejte s připraveným dipem a plátky uzeného lososa.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.