4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lžička mleté uzené papriky
- ½ lžičky sušeného chilli
- 700 g batát (2 větší kusy)
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky soli
- Pepř
SUROVINY NA DIP
- 2 zralá avokáda
- 100 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 hrst čerstvé petrželky
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte kartáčem (neloupejte!) a odstraňte z nich nožem všechny nedokonalosti a nečistoty. Ostrým nožem batáty rozpulte a nakrájejte na proužky. V míse je následně smíchejte s uzenou paprikou, chilli, olivovým olejem, solí a špetkou pepře.
- 2Obalené batáty rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 180–190 °C 25–28 minut dozlatova.
- 3Než se batáty upečou, stihnete akorát připravit dip. Avokáda zbavte slupky a pecky. Dužinu rozmixujte společně s čerstvou petrželkou, jogurtem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Dip dejte před podáváním ještě na chvilku do lednice.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.