10 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 70 g bílé pohankové mouky hladké
- 110 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 3 vejce
- 500 ml polotučného mléka
- Sůl
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 450 g jablek
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky mleté skořice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do větší mísy prosejte pohankovou i špaldovou mouku. Poté do mísy přidejte vejce, mléko a špetku soli a vše promíchejte. Vzniklé těsto nechte 10 minut odležet.
- 2Mezitím si připravte jablečnou náplň: jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Následně si v nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte nakrájená jablka a opékejte je 5 minut na středním plameni. Poté vypněte zdroj tepla, do pánve přidejte med a skořici a vše promíchejte.
- 3Nyní si připravte jinou nepřilnavou pánev, nasucho ji rozehřejte a nachystejte si odleželé těsto. Z těsta na pánvi postupně pečte palačinky při středním stupni ohřevu (cca 1 minutu z každé strany). Těsto by mělo vystačit na přibližně 10 palačinek.
- 4Hotové palačinky naplňte připravenou jablečnou směsí, zarolujte a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.