4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 40 g kokosového oleje (v tuhém stavu)
- 100 ml rýžového mléka
- 175 g polotučného tvarohu
- 1× vaječný žloutek
- Špetka soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 250 g čerstvých jahod
- 2 lžíce kokosového cukru
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- 50 g kokosového oleje v tuhém stavu
- 1 lžička medu
- 1 lžička holandského kakaa
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Větší hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu.
- 2V míse smíchejte ingredience na těsto.
- 3Jahody obalte v kokosovém cukru a každou jahodu zabalte do části těsta.
- 4 Knedlíky ponořte do hrnce s vroucí vodou a počkejte, až vyplavou na povrch (cca 5 minut).
- 5 Kokosový olej rozpusťte společně s medem v rendlíku na mírném plameni (potrvá to cca 1–2 minuty).
- 6Hotové jahodové knedlíky rozdělte do 4 talířů, polijte kokosovým olejem s medem a podávejte posypané skořicí nebo holandským kakaem.
Tip
Knedlíky můžete posypat tvarohem, nebo pár lístky čerstvé máty. Pokud si potrpíte na sladké, knedlíky podle chuti doslaďte sypkou stévií.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.