4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1× hlávka květáku
- 20 g kokosového oleje v tuhém stavu (lze použít olivový olej nebo ghí)
- 1 stroužek česneku (utřít)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- ½ lžičky sušeného chilli
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 100 g kokosového mléka z plechovky
- Sůl
SUROVINY NA PŘÍLOHU
- Rýže
- Těstoviny
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Petrželová nať
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Květák rozdělte na růžičky a umyjte.
- 2Na pánvi rozpalte na středním plameni kokosový olej.
- 3Přidejte růžičky květáku a opékejte alespoň 20 minut na středním plameni.
- 4Na poslední 1 minutu vmíchejte utřený stroužek česneku.
- 5Přidejte rajčatový protlak, chilli a rozmarýn a restujte 2 minuty na středním plameni.
- 6Přilijte kokosové mléko a nechte provařit dalších 5 minut.
- 7Osolte podle chuti.
Tip
Podávejte samostatně nebo s rýží či těstovinami. Hotový pokrm můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.