20 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA HROMÁDKY
- 150 g rozmixovaných sušenek typu BeBe
- 1/3 středně velké dýně Hokkaido
- 100 g lučiny
- 80 g sýru Philadelphia
- 30 g moučkového cukru
- ¼ lžičky perníkového koření
SUROVINY NA POLEVU
- 250 g bílé čokolády
- 20 g olivového oleje
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Ořechy
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA DÝŇOVÉ PYRÉ
- 11/3 středně velké dýně Hokkaido nakrájejte i se slupkou na kousky, lehce pokapejte olivovým olejem, rozložte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 185˚cca 25 až 30 minut doměkka, pak rozmixujte a nechte vychladnout.
POSTUP NA HROMÁDKY
- 1Prošlehejte vše krom sušenek. Poté vmíchejte sušenky (2 lžíce sušenek si nechte na posyp).
- 2Směs dejte na cca půl hodiny do mrazáku. Následně formujte malé kuličky o velikosti blížící se pingpongovému míčku a dejte na 2 hodiny do mrazáku.
POSTUP NA POLEVU
- 1Na polevu rozehřejte čokoládu s olejem nad mírnou vodní lázní (miska se nesmí dotýkat hladiny vody). Hladkou a lesklou směs nechte mírně zchladnout (na tělesnou teplotu).
- 2Vyndejte kuličky z mrazáku a pomocí vidličky, na kterou kuličku vždy položíte, ponořte do polevy, nechte nad miskou trochu okapat a otřete stékající polevu (spodní část vidličky) o hranu misky. Položte na pečící papír, posypejte trochou sušenkového prachu nebo dozdobte oříškem. Nechte v lednici ztuhnout.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!