4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 ks vepřové kotlety s kostí
- 4 ks cibule šalotky nakrájené na tenká kolečka
- 2 celé rozmáčknuté stroužky česneku
- 30 g másla
- 160 ml jablečného cideru
- 3 lžíce crème fraîche
- Pepř
- Sůl
- 8 lístků šalvěje
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 160 °C. Mezitím kotlety po obvodu několikrát nařízneme (aby se maso při pečení nekroutilo) a z obou stran osolíme a opepříme.
- 2Rozpálíme hlubší pánev, vložíme máslo a pár minut na něm zarestujeme nakrájenou šalotku. Pak k ní přidáme kotlety a stroužky česneku a na středním plameni opečeme z každé strany přibližně 7 minut.
- 3Kotlety přemístíme do zapékací mísy, posypeme je lístky šalvěje, vše přelijeme výpekem z pánve a dáme do trouby, která udrží teplotu masa.
- 4Pánev znova zahřejeme na vyšší teplotu a nalijeme do ní cider. Vaříme dvě minuty, dokud se alkohol neodpaří. Potom přidáme crème fraîche a mícháme, až omáčka zhoustne.
- 5Hotovou omáčkou přelijeme kotlety a podáváme.
Tip
Šalvěj můžeme použít jak čerstvou, tak sušenou.
Podáváme nejlépe s bramborovým pyré nebo pečenými bramborami.
La Bouchée
Inspirováni mediteránskou kuchyní, vaří v La Bouchée jídla, která vás přenesou do Středozemí. V téhle brněnské restauraci vaří pouze z kvalitních surovin, které si kuchaři osobně vybírají.