2 PORCEDo hodinkyHitovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g skleněných nudlí
- 1/2 mrkve na nudličky
- 1/3 okurky na nudličky
- Hrstka mungo klíčků
- Hrstka nasekaného koriandru
- Hrstka nasekané jarní cibulky
- Nadrcené arašídy na zdobení
- Sezam na zdobení
- 1⁄2 Chilli papričky
- Kousek nasekaného zázvoru
- Kousek nasekaného česneku
- 150 g krevet
- Rýžový ocet
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1⁄2 Chilli papričky
- 1 najemno nasekaný kousek zázvoru
- 1 najemno nasekaný stroužek česneku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkev a okurku nakrájejte na nudličky.
- 2Mrkev dejte do misky a přidejte 1 lžíci cukru, 1 lžíci rýžového octa a rybí omáčky. Nechte odležet.
- 3Nudle zalijte vroucí vodou, přiklopte na 3 minuty a sceďte. Nechte odkapat, pak nudle nakrájejte na menší kousky (cca 3 – 4 cm dlouhé).
- 4Nudle, mungo klíčky, mrkev, nasekanou cibulku a koriandr přidejte do mísy.
- 5Salát zalijte zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí. Pořádně promíchejte.
- 6Krevety orestujte na česneku a zázvoru, dochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem. Krevety naservírujeme na salát.
- 7Arašídy opražte, nechte vychladnout a poté je rozdrťte, ale nechte je na větší kousky.
- 8Posypte na naservírovaný salát arašídy a sezam. Salát dle chuti dosolte, opepřete.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.