4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1,4 kg kuřecích křídel
- 4 oloupané stroužky česneku
- 10 g lístků rozmarýnu
- 180 g olivového oleje
- 8 lžic citronové šťávy
- 5 lžic limetové šťávy
- 1 lžíce soli
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 25 g lístků plocholisté petržele
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse smícháme olej, citronovou a limetovou šťávu, prolisovaný česnek, najemno nakrájený rozmarýn, sůl a pepř. Marinádu dobře promícháme, dokud se nerozpustí sůl.
- 2Přidáme křídla, důkladně promícháme a dáme marinovat do lednice alespoň na 2 hodiny. Nejlépe však přes noc.
- 3Troubu rozehřejeme na 185 °C.
- 4Křídla vyndáme z marinády, položíme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do rozehřáté trouby na 30 minut. Zbytek marinády schováme.
- 5Do marinády vmícháme najemno nakrájenou petržel a 3 minuty před koncem pečení křídla marinádou důkladně potřeme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef