6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 20 g kaparů v nálevu
- 20 g nakládaných okurek
- 10 g oloupané cibule
- 300 ml majonézy
- 1 lžička citronové šťávy
- špetka soli
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka cukru krupice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kapary propláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme najemno. Okurku najemno nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno.
- 2Do mísy dáme majonézu, přidáme kapary, okurky, cibuli, cukr a citronovou šťávu. Dle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dobře promícháme a necháme půl hodiny vychladit v lednici.
Tip
Recept na domácí majonézu naleznete v kategorii "Přílohy".
Do této omáčky můžete vmíchat i jedno uvařené vejce nakrájené najemno.
Můžete přidat špetku kajenského pepře nebo pár kapek tabasca.
Můžete přidat lžičku kremžské hořčice. Pak už ale nepřidávejte cukr.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef