3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 celí kuchaní pstruzi (3× cca 300 g)
- 1 střední citron (cca 80 g)
- 3 snítky čerstvého tymiánu (lze použít i sušený)
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu (lze použít i sušený)
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g avokáda
- 10 g čerstvé bazalky (nasekané najemno)
- 80 g jarní cibulky (nasekané nahrubo)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Grilovaná cuketa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si důkladně rozpalte gril.
- 2Pstruhy omyjte, osušte a pomocí ostrého nože proveďte po těle pstruha z každé strany 3 zářezy. Poté si nakrájejte citron na 6 plátků a společně s tymiánem a rozmarýnem je vložte do břišní dutiny. Nakonec pstruhy osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Takto připravené pstruhy dejte na gril a zprudka opékejte 4–5 minut z každé strany. Po otočení pstruhů gril přiklopte a ryby dopečte v uzavřeném grilu.
- 3Nyní si připravte salát: Avokádo oloupejte, nakrájejte na menší kostky a vložte do mísy společně s citronovou kůrou a šťávou, bazalkou, jarní cibulkou, solí a pepřem. Vše promíchejte a podávejte s grilovanými pstruhy.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ
- 1Pstruha lze podávat s grilovanou cuketou nebo zeleninovým salátem ochuceným olivovým olejem a citronovou šťávou.
Tip
Pokud si nejste v grilování ryb na roštu zcela jistí, doporučujeme použít grilovací mřížku na ryby, která vám s manipulací pomůže.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.