4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g žampionů portobello (nebo větších hnědých žampionů)
- 50 g krůtí šunky
- 170 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
- 150 g mozzarelly light
- 100 g ricotty
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Bazalka
- Tymián
- Rozmarýn
- Petrželová nať
- Olivový olej
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte žampiony. Každý žampion omyjte, osušte a zbavte nožičky. Nožičky nevyhazujte, budete je potřebovat v dalším kroku.
- 2Poté si nachystejte náplň. Nožičky z žampionů nakrájejte najemno, krůtí šunku nakrájejte na drobné kostičky, mozzarellu nastrouhejte nahrubo a vše vložte do misky. Do misky následně přidejte ricottu, sůl a pepř a vše promíchejte
- 3Hotovou náplň vložte pomocí lžíce do připravených žampionů. Plněné žampiony rozmístěte na rošt a grilujte na straně přiklopeného grilu (nebo na kontaktním grilu při středním ohřevu) 6–7 minut.
- 4Grilované žampiony přesuňte na talíř a na každý kus přidejte nok řeckého jogurtu a podávejte.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ
- 1Žampiony můžete před servírováním pokapat olivovým olejem a posypat najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí.
Tip
Do náplně můžete navíc přidat například bazalku, tymián
nebo rozmarýn.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.