Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g předvařené červené čočky
  • 100 g mrkve (oloupané a nastrouhané nahrubo)
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 2 vejce velikosti M
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 70 g žluté cibule (nakrájené nahrubo)
  • 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Dip ze zakysané smetany
  • Vařené nebo pečené brambory

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2Červenou čočku uvařte dle návodu na obalu. Poté ji sceďte a zchlaďte pod studenou vodou.
  • 3Nyní si připravte větší misku, vložte do ní uvařenou čočku, přidejte majoránku, olej, sůl, pepř, česnek, mrkev, vejce a cibuli a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Jakmile bude směs rozmixovaná, přidejte mouku a vše promíchejte vařečkou.
  • 4Z hotového těsta vytvarujte karbanátky, dejte je na připravený plech a pečte 20–25 minut na 180–185 °C.
  • 5Po upečení podávejte.
Tip
Karbanátky můžete podávat samostatně, například s dipem ze zakysané smetany, nebo jako hlavní chod s vařeným nebo pečeným bramborem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ