10 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g předvařené červené čočky
- 100 g mrkve (oloupané a nastrouhané nahrubo)
- 2 lžičky sušené majoránky
- 2 vejce velikosti M
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 stroužek česneku
- 70 g žluté cibule (nakrájené nahrubo)
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Dip ze zakysané smetany
- Vařené nebo pečené brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Červenou čočku uvařte dle návodu na obalu. Poté ji sceďte a zchlaďte pod studenou vodou.
- 3Nyní si připravte větší misku, vložte do ní uvařenou čočku, přidejte majoránku, olej, sůl, pepř, česnek, mrkev, vejce a cibuli a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Jakmile bude směs rozmixovaná, přidejte mouku a vše promíchejte vařečkou.
- 4Z hotového těsta vytvarujte karbanátky, dejte je na připravený plech a pečte 20–25 minut na 180–185 °C.
- 5Po upečení podávejte.
Tip
Karbanátky můžete podávat samostatně, například s dipem ze zakysané smetany, nebo jako
hlavní chod s vařeným nebo pečeným bramborem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.