12 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA BUCHTU
- 400 g třešní
- 4 vejce
- 50 ml mléka
- 150 g bílého jogurtu
- 80 g třtinového cukru
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 60 g rozpuštěného másla
- Špetka soli
SUROVINY NA MANDLOVOU DROBENKU
- 50 g mandlová mouka
- 25 g másla
- 2 lžíce třtinového cukru
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- Plátky mandlí
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu zapneme na 170 °C.
- 2Na drobenku smícháme mandlovou mouku máslo a cukr. Promneme prsty, až se suroviny spojí.
- 3Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko, jogurt a vanilku, prošleháme. Ke směsi prosejeme mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Zamícháme. Nyní přidáme rozpuštěné máslo a znovu zamícháme. Nakonec přidáme na dvakrát sníh z bílků. Už nešleháme, jen vařečkou opatrně těsto podebíráme, aby sníh nespadl a těsto tak zůstalo nadýchané.
- 4Těsto nalijeme do pekáče o velikosti 20x30 centimetrů, poklademe třešněmi a posypeme drobenkou. Pečeme přibližně 30 minut. Upečení kontrolujeme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud je špejle po vytažení suchá, piškot je upečený. Po upečení posypeme plátky mandlí.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!