2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g tresky
- 100 g celozrnný kuskus
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 rajče
- 1 menší cuketa
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 čerstvá chilli paprička
- Šťáva z půlky limetky
- Petrželka
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuskus nasypeme do misky, zalijeme 200 ml horké vody a osolíme. Necháme kukskus odpočívat pod pokličkou.
- 2Cuketu oloupeme a zbavíme semínek, u mladých kusů tento krok můžeme vynechat. Nakrájíme ji na menší kostky. Rajče také zbavíme semínek a vodnaté části a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
- 3Na pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a cibuli s cuketou a česnekem krátce orestujeme. Následně smícháme s kuskusem. Přidáme rajče a nakrájenou petrželku. Dochutíme šťávou z limetky. Pokud je potřeba, dosolíme.
- 4Troubu zapneme na 180 °C. Tresku osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi, která je vhodná do trouby, rozehřejeme lžíci oleje. Tresku položíme do pánve kůží dolů a na mírném plameni opékáme 4 minuty. Následně vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vrchní části trouby 4-5 minut podle výšky masa.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!