1 KUSDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 150 g bílků
- 225 g cukru krupice
- 20 g kukuřičného škrobu
- 5 g vinného octa
SUROVINY NA MAGOVÝ KRÉM
- 290 g manga
- 25 g citronové šťávy
- 15 g kukuřičného škrobu
- 90 g medu
- 115 g másla
- 4 žloutky
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 200 g smetany ke šlehání
- Kousky melounů (vodní, cukrový) – cca 100 g
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KORPUS
- 1Bílky vyšlehejte za postupného přidávání cukru do tuhého lesklého sněhu, který tvoří měkké špičky (není úplně tuhý, ale drží tvar). Nakonec rychle a krátce zašlehejte škrob a ocet.
- 2Troubu předehřejte na 150˚ C (horní a dolní ohřev). připravte si na plech pečící papír a nakreslete na rubovou stranu kruh o průměru 18 cm (např. podle dna dortové formy). Naneste sníh doprostřed kruhu do vysokého kopce (sníh bude uvnitř kruhu, cca 3 cm od okraje po celém obvodu – při pečení se směs nafoukne a zvětší). Zdobícím nožem nebo stěrkou vytvarujte kopec a uprostřed nahoře vydlabejte malý důlek.
- 3Dejte do trouby a ihned snižte teplotu na 120˚ C. Po půl hodině snižte na 110˚ C a pečte další hodinu (celkem tedy hodinu a půl). Poté vypněte troubu, ale neotvírejte ji a Pavolovu v ní nechte klidně do druhého dne stydnout a schnout (minimálně ji nechte ve vypnuté troubě 3 hodiny). Korpus bude zvenku krásně křupavý a uvnitř měkký, sněhový.
POSTUP NA KRÉM
- 1Do rendlíku dejte mangové pyré, citronovou šťávu a máslo. V misce smíchejte škrob s medem do kašičky, kterou pak přidejte k ostatním surovinám do rendlíku. Prohřejte lehce a přidejte žloutky. Přiveďte k varu a nechte provařit za stálého míchání cca 2 minuty.
- 2Přendejte do sklenice s víkem a nechte vychladit v lednici.
- 3Před použitím prošlehejte krátce šlehačem.
SESTAVENÍ DORTU
- 1Korpus plňte až těsně před podáváním. Vyšlehejte šlehačku. Korpus si dejte na servírovací talíř a plňte na něm. Na dno dejte mangový krém (část nechte na zdobení povrchu), na něj navrstvěte šlehačku a znovu mangový krém (rozetřete několika tahy lžící nebo vidličky, aby se lehce propojily). Dozdobte melounem.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!