Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Artyčok v BIO kvalitě pěstovaný na Sicílii. Svým vzhledem připomíná bodlák, s nímž je také příbuzný. Má nahořklou chuť, která lehce připomíná celer.
Vážení zákazníci vezměte prosím na vědomí, že BIO položky jsou pěstovány bez chemického ošetření, a proto jsou náchylnější pro vznik povrchových a vzhledových vad na povrchu plodu. Tyto nevzhledné vady nemají vliv na chuť a kvalitu produktu. Jedná se pouze o vizuální problém, který je u BIO položek naprosto běžný a neměl by být důvodem k reklamaci. Děkujeme za pochopení.
Použití
Z artyčoku používáme v kuchyni pouze listy. Omyjeme je, odstraníme tvrdé listy, na spodní straně je seřízneme a zakapeme citrónem, aby lůžko neztmavlo. Artyčok používáme na saláty, zapékané, vařené, dušené, polité máslem nebo omáčkami.
Tip! Připravte si s námi artyčok se smetanovým dipem.
Artyčoky uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy. Vaříme asi 30 minut, poté artyčoky scedíme. Během vaření si připravíme omáčku. Tavený sýr necháme v kastrůlku roztavit, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme v hladkou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Artyčoky dáme vcelku na talířky a během konzumace odloupneme svrchní listy. Jíme pouze vnitřní lístky se srdíčkem. Lístky namáčíme do smetanového dipu. Můžeme podávat teplé i studené.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Čerstvé artyčoky je nejlepší uchovávat neomyté v chladničce, kde by nám měly vydržet až 3 dny.