

cukrárna Myšák
Cukrárna Myšák Macharův dort narozeninový
0,7 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Legendární dort plný čokolády a karamelu, který vás s každým soustem přenese do nebe. Rázem pochopíte, proč se jím tehdy nechal pan Machar tak unést.
Macharův dort je bohatý co do chuti i ingrediencí – nadýchaný kakaový korpus je promazán svěží meruňkovou marmeládou a karamelovo-čokoládovým krémem, navrch je ozdobený ještě čokoládovou polevou a sezónním ovocem.
Průměr dortu je 15 cm (cca 6 porcí).
Určeno ke konzumaci v den doručení nákupu.

Sladká, ale poctivá neřest
Při přípravě dortů V Myšákovi nešidí jediný krok. Na korpus i krém používají jen poctivé máslo, šlehačku a vejce od českých farmářů a hořkou 53% čokoládu Valrhona, karamel si sami dozlatova rozpouští z třtinového cukru a marmeládu si každoročně připravují z lokálních zralých meruněk.
Pojmenovaný po spokojeném hostu
Za první republiky chodíval do vyhlášeného podniku Františka Myšáka známý spisovatel Josef Svatopluk Machar, tehdy ještě na Pařížský dort. Oblíbil si ho natolik, že si nechal zavolat cukráře, aby mu osobně vzdal hold – a ten byl tak polichocen, že zákusek přejmenoval. Macharův dort je legendou cukrárny už přes 100 let. Je ctí připravovat ho každý den i pro vás.

V čem je Myšák výjimečný?
Všechny produkty jsou vyráběny ručně a při výrobě jsou zachovány principy tradiční české cukrařiny, která se vyrovná té světové. Pod vedením cukráře Lukáše Pohla připravují klasické české zákusky, dorty i poháry doplněné výběrovou kávou.

Použití
Určeno k přímé spotřebě. Až budete chtít ohromit, přineste na stůl tento dort. Stane se středobodem rodinných sešlostí a narozeninových oslav, na který se všichni hosté těší a zaručeně se kolem něj hned seběhnou.
O výrobci
Cukrárna Myšák je tradiční česká provoněná cukrárna, která chce zachovat českou cukrařinu. Pod vedením Lukáše Pohla zde vznikají české zákusky a sladké pečivo, které je v prémiové kvalitě a neskutečné chuti.

V cukrářské dílně se pracuje pouze se surovinami od prověřených dodavatelů. Pracují pouze se sezónním ovocem od místních farmářů. Cukráři dodávají podle původní receptury výrobkům pestrost a respektují jejich originální receptury i cukrářské principy. V Myšákovi můžete ochutnat například větrník či laskonku, nebo vynikající croissanty.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 4–8 °C.
Výrobce
Cukrárna Myšák
Praha 110 00, Vodičkova 31
Česká republika
mysak@ambi.cz
Trvanlivost
Složení
| Vejce | |
| Mouka | |
| Cukr | |
| Kakao | |
| Čokoláda | 54 % |
| Smetana | |
| Slunečnicový olej |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 2017 kJ/482 kCal |
| Tuky | 34 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 18 g |
| Sacharidy | 34 g |
| z toho cukry | 29 g |
| Bílkoviny | 8.6 g |
| Sůl | 0.2 g |
| Vláknina | 0 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |
| Korýši |
| Mléko |
| Skořápkové plody |