Cibule červená 1 ks, volná
cca 120 gcca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Červená cibule má jemně nasládlou chuť a červenofialový povch.
Použití
Červená cibule se díky svému výraznému vzhledu hodí především do salátů nebo různých obložených mís. Červenou cibuli je možné i tepelně zpracovat, připravují se z ní čatní nebo marmelády. Výborná je ve slaných koláčích, v cibulové polévce nebo grilovaná.
Tip: Připravte si s námi karamelizovanou červenou cibulku.
Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík, do kterého vlejte 15 ml panenského olivového oleje, přidejte 500 g na plátky nakrájenou červenou cibuli a přiklopené duste 20–30 minut. Občas důkladně promíchejte. Přidejte 40 g třtinového cukru a 50 ml vinného octu. Promíchejte, aby se cukr rozpustil, osolte a opepřete. Vařte a míchejte ještě 5–10 minut, aby se šťáva změnila v sirup. Karamelizovaná červená cibule se hodí nejen ke steakům, ale např. i do ragú, burgerů, hot dogů, k sýrům či paštikám. I obyčejný krajíc chleba s máslem se díky ní promění v nezapomenutelnou delikatesu.
Přejeme doboru chuť.
Skladování
Uchovávejte na suchém a chladném místě.
Složení
I. jakost |