
čerstvá pasta
Čerstvá pasta Fusilli
330 g7 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Čerstvé fusilli od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité.
Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.
- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.
Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Tip! Připravte si fusilli na způsob Al Pangrattato:
Fusilli uvaříme, následně scedíme a jemně přelijeme olivovým olejem. Rozehřejeme si pánev a přidáme cca 2-3 lžíce olivévého nebo oleje z ančoviček. Na pánev přidáme strouhanku a promícháme ji v oleji. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, nahrubo nasekaný tymián (může být i sušený), chili podle chuti a ančovičky bez oleje. Vše důkladně promícháme a čekáme, až se ančovičky doslova "rozpustí" (cca 4 minuty) - proto si je raději naporcujte na menší kousky. Poté přidáme uvařené fusilli a vše promícháme. Na závěr přidáme šťávu z 1/2 citrónu podle chuti a můžeme podávat.
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně.
Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Durability
Composition
Pšeničná semolinová mouka z tvrdé pšenice | 60 % |
Pasterované vejce | 20 % |
Pitná voda | |
Rýžová mouka | 2 % |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1160 kJ/277 kCal |
Fats | 1.36 g |
including saturated fatty acids | 0.38 g |
Carbohydrates | 52.5 g |
including sugars | 2.28 g |
Protein | 11.3 g |
Salt | 0.057 g |
Fibre | 2.92 g |
Allergens
Cereals (gluten) |
Eggs |