
Lagris
Lagris Potato gnochci 
400 gDelivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Halušky se řadí mezi tradiční slovenská národní jídla a časem si našly své místo i v českých kuchyních.
Použití
Ke 400g sypké směsi přidáme 500 ml studené vody a vypracujeme těsto. Těsto necháme 3 minuty odležet. Potom těsto protlačíme přes haluškové síto do vařící neosolené vody a zamícháme. Pokud nemáme síto, můžeme pomocí dvou lžic vykrajovat menší noky. Vaříme, dokud halušky nevyplavou na hladinu (cca 5 minut). Uvařené halušky scedíme a promícháme s rostlinným olejem, aby se neslepily. Podle chuti pak přidáme orestovanou slaninu, strouhaný sýr, kyselé zelí, zakysanou smetanu nebo další ingredience.
Halušky se často podávají s čerstvou brynzou z ovčího sýra a s křupavými kousky slaniny. Lze je ale také připravit i na sladko, posypané mákem, cukrem a přelité máslem.
O výrobci
Název firmy Podravka je odvozen od obyvatelek regionu Podravina v Chorvatsku, kde má společnost svou centrálu. Vznikla v roce 1947, kdy bratři Wolfové začali se zpracováním a prodejem ovoce. Později se stala známou v Chorvatsku i v zahraničí svou výrobou univerzálních kořenících směsí značky Vegeta, která je vyvážena již více než padesát let do více než 40 zemí po celém světě, do všech kontinentů. Dnes není Podravka známá jen svou značkou Vegeta, ale také svými dalšími značkami Dolcela, Lino, Eva, Fant, Kviki a dalších.
Skladování
Skladujte v suchu při pokojové teplotě.
Výrobce
Podravka – Lagris a. s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota u Luhačovic
Česká republika
Composition
Pšeničná mouka | |
Bramborová kaše | 21 % |
Sušené bramborové vločky | 99 % |
Emulgátor | |
E471 - Mono- a diglyceridy mastných kyselin | |
Antioxidant | |
E304 - Askorbylpalmitát - Estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou | |
E223 - Disiřičitan sodný | |
Kurkuma | |
Bramborový škrob | |
Jedlá sůl |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1415 kJ/334 kCal |
Fats | 1 g |
including saturated fatty acids | 0.3 g |
Carbohydrates | 71 g |
including sugars | 1.9 g |
Protein | 8.6 g |
Salt | 2.7 g |
Fibre | 2.7 g |
Allergens
Cereals (gluten) |
May contain traces of: |
Eggs |
Milk |
Sulfur dioxide |