Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

Handl Tyrol

Handl Tyrolean Organic cubes of Tyrolean bacon neck

80 g
BIOPremium quality
CZK 99.90 CZK 1,248.75 /kg

Delivery within 60 minutes

200+ customers buy regularly

Country: Austria,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Vepřová slanina na kostičky v praktickém balení rozděleném na dvě porce, speciálně navrženo k vaření.

Tyrolská slanina se vyrábí ručně za použití tradičních receptur a metod z ekologického masa. Surové maso se ochutí čerstvými BIO bylinkami a kořením. Nakonec se mírně zaudí nad bukovým dřevem, díky kterému získá výraznou chuť s jemným nádechem buku.

Tiroler Speck nese chráněné zeměpisné označení.

Použití

Kostičky slaniny mají v kuchyni široké využití. Skvěle se hodí osmahnuté jako doplněk salátů, k pečenému masu, do těstovin nebo jí můžete přihodit do guláše.

Tip! Připravte si italské spaghetti carbonara dle tohoto receptu:

Ve velkém hrnci dejte ohřát dostatečné množství vody, osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na skus, tzv. al dente. Slaninu vyndejte z obalu a parmazán nastrouhejte najemno. Žloutky společně se sýrem lehce prošlehejte a opepřete. Přilijte 1,5–2 sběračky vroucí vody z těstovin a důkladně promíchejte.

V pánvi rozehřejte máslo a 1 lžičku olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji dokřupava. Uvařené těstoviny přidejte do pánve a přilijte 1 sběračku vody z těstovin, promíchejte, povařte 1 minutu, odstavte a nechte 2 minuty odpočinout. Vlijte žloutkovou směs a promíchejte, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny.

Co jste možná nevěděli...

Základem úspěchu Handl Tyrol je v zachování tradiční řemeslné výroby a původních rodinných receptur, proto ve výrobcích nenaleznete žádná přidaná barviva ani látky zvýrazňující chuť.

Používají výhradně vybrané maso s kontrolovaným původem. Maso s pečetí kvality AMA pochází z Rakouska a maso s certifikátem QS nachází původ v Německu, převážně z oblasti Bavorska.

Surové maso doplňují čerstvé, ručně sbírané bylinky, které dají pochoutkám na správné, charakteristické chuti. Kombinace a poměr bylinek je rodinným tajemstvím, jedná se ale především o mořskou sůl ze Sicílie, jalovec se speciálním zpracováním, česnek z lokálních farem a pepř z Brazílie.

O výrobci

Historie společnosti Handl Tyrol se váže k roku 1902, kdy Karl Handl I. otevřel své první řeznictví v centru Pians, Tyrolsko. Specializuje se na výrobu originálních specialit z CHZO jako je Tiroler Speck, šunky, syrové klobásky a další lahůdkové tapas.

Maso pochází z pečlivě kontrolovaných chovů z Rakouska a Německa. Navíc musí být držitelem certifikátu kvality AMA, což znamená, že je maso pod neustálým dohledem auditorů. K dochucení používá ty nejlepší bylinky, které jsou mimo jiné sbírané výhradně ručně. Všechny receptury jsou rodinného dědictví, a tak přechází vždy z generace na generaci.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 2–7 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.

Výrobce

Handl Tyrol GmbH
Bundesstraße 33
6551 Gemeinde Pians
Rakousko

Durability

Average durability from the time of delivery: 32 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 10 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové maso
Mořská sůl
Koření
Dextróza
Antioxidant
E301 - Askorban sodný
Stolní sůl
Konzervační látka
E250 - Dusitan sodný
Kouř z přírodního bukového dřeva

Nutritional values per 100 g

Energy value1544 kJ/372 kCal
Fats30 g
including saturated fatty acids12 g
Carbohydrates0.5 g
including sugars0.5 g
Protein25 g
Salt4.5 g
Fibre0 g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.