
Entremont
Entremont Raclette plátky
400 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 19 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Polotvrdý plátkový sýr typu raclette z pasterizovaného kravského mléka.
Počátky tohoto sýru sahají až do 13. století. Původem pochází tento pokrm z jihu Švýcarska z francouzsky hovořícího kantonu Valais. Je charakteristický svým výrazným aromatem a slanou intenzivní chutí, která je závislá na době zrání. Má světle žlutou barvu s malými otvory a hnědavě oranžovou kůrku. Raclette je výborným pomocníkem v kuchyni, kde každému pokrmu dodá při roztavení jedinečnou chuť.
Tajemství intezivní chutě a vůně
Aby se vůně a příchutě sýrů plně rozvinuly, zrají ve sklepech několik týdnů. Sýry jsou opečovávány a otáčeny hlavními sýrovými mistry, aby byla zaručena jejich nejlepší možná kvalita.
Použití
Sýr se servíruje na brambory, obvykle vařené ve slupce, a kombinuje s dalšími, např. zeleninovými přílohami (cibulka, okurky, papričky, sladká kukuřice, ale také uzenina).
O výrobci
Les Fromagerie Occitanes je francouzská společnost, která působí na trhu více než 70 let. Zaměřuje se na výrobu tradičních francouzských sýrů podle tamějších receptur. Mléko na jejich výrobu pochází výhradně od francouzských krav, díky čemuž získají označení CHOP (chráněné označení původu) a CHZO (chráněné zeměpisné označení), která zaručuje tu nejvyšší kvalitu. V jejich sortimentu naleznete sýry typu Auvergne, Pyreneje, Roquefort a další.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C, po otevření spotřebujte do 5 dnů.
Upozornění
Případný tmavý potisk na boku plátků sýru je tvořen z mléčné bílkoviny (kaseinu) a přírodního barviva a je zdravotně nezávadný.
Výrobce
LES FROMAGERIE OCCITANES
Zone industriale, B.P.15
Villefranche de Lauragais 312 90
Francie
Trvanlivost
Složení
Mléko | |
Jedlá sůl | |
Mlékárenské kultury | |
Konzervant kůry | |
E235 - Natamycin | |
Tuk v sušině | 48 % |
Sušina min. | 53 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1410 kJ/340 kCal |
Tuky | 28 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 18 g |
Sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 22 g |
Sůl | 1.7 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |