Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
-15 %

Coldrex

COLDREX JUNIOR CITRON 300MG/5MG/20MG Prášek pro perorální roztok v sáčku 10 I

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
Akce do 30. 9.
169,90 Kč  199,90 Kč
169,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

COLDREX JUNIOR CITRON je lék ve formě horkého nápoje s příchutí citronu. Tento léčivý přípravek obsahuje následující léčivé látky: Paracetamol, který je lékem proti bolesti, a také pomáhá snižovat teplotu při horečce. Kyselinu askorbovou (vitamin C), která je běžnou složkou přípravků na nachlazení a chřipku. Fenylefrin-hydrochlorid, který snižuje překrvení nosní sliznice, používá se ke snížení otoku nosní sliznice a tím usnadňuje dýchání. COLDREX JUNIOR CITRON je určen pro děti od 6 do 12 let s minimální hmotností 20kg ke krátkodobé úlevě od příznaků nachlazení a chřipky včetně horečky a zimnice, bolesti hlavy, bolesti v krku, bolesti kloubů a svalů, ucpaného nosu, zánětu vedlejších nosních dutin a s ním spojené bolesti a akutní rýmy. Balení obsahuje 10 sáčků.

Léčivými látkami v jednom sáčku jsou: paracetamolum (300 mg), phenylephrini hydrochloridum (5 mg), acidum ascorbicum (vitamin C) (20 mg). Pomocnými látkami jsou: sacharóza, bezvodá kyselina citronová (E330), dihydrát natrium-citrátu (E331), sušený kukuřičný škrob, sodná sůl sacharinu, natrium cyklamát, koloidní bezvodý oxid křemičitý, citronové aroma [obsahuje přírodní a přírodně identické aromatické látky, kukuřičný maltodextrin, oxidovaný kukuřičný škrob (E 1450), butylhydroxyanisol (E 320)], práškovaný kurkumin 5% (obsahuje glukózu).

Dávkování: Doporučená dávka: děti ve věku od 6 až 12 let s minimální hmotností 20kg: 1 sáček každých 4-6 hodin, podle potřeby. Nepodávejte dítěti více než 4 sáčky (4 dávky) během 24 hodin. Minimální interval 4 hodiny mezi dávkami je třeba dodržovat. Nepřekračujte doporučené dávkování. Způsob podání: Vysypte obsah 1 sáčku do sklenice nebo do šálku a přelijte 125 ml horké vody. Míchejte, dokud se prášek nerozpustí. V případě potřeby přidejte studenou vodu, podle chuti můžete přisladit medem nebo cukrem, a vypijte. Užívání vyšších, než doporučených dávek může vést k riziku závažného poškození jater. Bez porady s lékařem nepodávejte COLDREX JUNIOR CITRON dítěti déle než 3 dny.

Kontraindikace: Přípravek není určen pro děti mladší 6 let. Neužívejte současně jiné přípravky s obsahem paracetamolu. Pokud by přípravek užíval dospělý nesmí se kombinovat s alkoholem. Přípravek se nemá užívat během těhotenství. Kojící ženy mohou přípravek užívat pouze na výslovné doporučení lékaře. Pozorně čtěte příbalovou informaci.

Výrobce: OMEGA PHARMA

EAN: 8594060895031

SUKL kód: 209726

Farmakoterapeutická skupina: Paracetamol, kombinace kromě psycholeptik

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek