Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E953 - Isomalt

Description

Isomalt patří do skupiny cukerných alkoholů. Používá se jako zvlhčovadlo, stabilizátor, sladidlo, plnidlo, nosná látka a protispékává látka. Sladidlo je zhruba o polovinu méně sladší než stolní cukr a obsahuje jen polovinu energie (kalorií), má velmi malý glykemický index. V ústech nezanechává žádnou nepříjemnou chuť. Ve spojení s ostatními cukernými alkoholy se zvyšuje jeho sladivost, proto pro dosažení stejné sladivosti jako běžným cukrem stačí desetkrát menší množství, než při použití stolního cukru. Zvyšuje sladivost syntetických sladidel - aspartamu a acesulfamu K.

Usage

Používá se jako umělé sladidlo do nízkoenergetických potravin, do cukrovinek, zmrzlin, dezertů, džemů, dortových krémů, žvýkaček, čokolády.

Production

Isomalt se vyrábí z cukrové řepy.

Side effects

Nejsou známy žádné nežádoucí účinky, v těle se přemění z 50% na glukózu, z 25% na sorbitol a z 25% na mannitol. Výhoda Isomaltu je, že oproti běžnému cukru nezpůsobuje zubní kaz. Při nadměrné konzumaci může vyvolat žaludeční potíže, nadýmání nebo průjmy.

Sources

  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimmlink ]
  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives

customer support contacts

  • Text loading

    Text loading

  • Text loading

    Text loading

Text loading

Text loading

To change your cookie settings click here.

English