Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E634 - Vápenaté ribonukleotidy

Description

Vyskytuje se přirozeně ve všech tkáních. Je to směs vápenaté soli inosin-5´-monofosfátu a vápenaté soli guanosin-5´-monofosfátu. Bílá krystalická látka nebo prášek bez vůně, charakteristické chuti.

Usage

V potravinářském průmyslu se používá jako dochucovadlo – látka zvýrazňující chuť a vůni, zejména v křupkách a smažených brambůrkách, instantních potravinách s nudlemi, v koláčích, plněných masem, zeleninou nebo ovocem.

Production

Zdrojem pro výrobu vápenatých nukleotidů jsou živočišné oleje a tuky.

Side effects

Může způsobit astma, hyperaktivitu, vyrážku na pokožce do 30 hodin po jídle, obsahujícím tuto přísadu. Dále otoky rtů, hrdla a jazyka, anafylaktický šok. Přísada je nevhodná pro děti. Lidé s oslabeným organismem, lidé trpící jakýmkoliv chronickým onemocněním, lidé se sklonem k dně by se měli této potravinové přísadě vyhýbat.

Sources

  • 355. Calcium and sodium-5'-ribonucleotides (WHO Food Additives Series 6)link ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • What's Really in Your Basket?, Bill Stathamlink ]
  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives

customer support contacts

  • Text loading

    Text loading

  • Text loading

    Text loading

Text loading

Text loading

To change your cookie settings click here.

English