Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

E1420 - Acetát škrobu

Description

Acetát škrobu je stabilizátor i zahušťovadlo. Takto modifikovaný škrob je stabilnější při vyšších teplotách a v prostředí s nízkým pH. Dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g.

Usage

Používá se v řadě potravin jako jsou např. polévky, omáčky, apod.

Production

Vyrábí se působením 8% anhydridu kyseliny octové a 0,12% kyseliny adipové na škrobové granule. Maximální úroveň acetylových skupin ve škrobu je 2,5%, adipylových skupin max. 0,09%.

Side effects

Látka nemá nežádoucí účinky, i když se u zvířat objevily náznaky zvětšeného tlustého střeva. Tento poznatek však nemá vliv na nežádoucí účinky u lidí.

Sources

  • Food-Info.net : E-numbers : E1420: Starch acetatelink ]
  • Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurraylink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives

customer support contacts

  • Text loading

    Text loading

  • Text loading

    Text loading

Text loading

Text loading

To change your cookie settings click here.

English