4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 g sušeného půleného hrachu
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného oregána
- mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Postup
- 1Cibuli i česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na centimetrové kostičky, totéž udělejte s bramborami. Hrách přeberte a propláchněte v cedníku.
- 2V hrnci rozehřejte olej a krátce a prudce na něm opečte mrkev. Jakmile začne místy chytat zlatavé odstíny, přidejte i cibuli s česnekem, velkou špetkou soli, oregáno, připadně i čerstvě mletý pepř. Minutu míchejte, až cibule změkne a všechno se rozvoní po celé kuchyni.
- 3Základ na polévku zalijte litrem vody, přidejte polovinu hrachu, brambory a přiveďte k varu. Nechte mírně vřít, nezakryté nebo jen napůl zakryté, asi 30 minut.
- 4Do polévky přidejte i zbývající hrách a vařte ještě dalších 30-40 minut, dokud všechen hrách v polévce nezměkne. Na závěr polévku znovu dochuťte solí a pepřem.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.