Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g sušeného půleného hrachu
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného oregána
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Cibuli i česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na centimetrové kostičky, totéž udělejte s bramborami. Hrách přeberte a propláchněte v cedníku.
  • 2V hrnci rozehřejte olej a krátce a prudce na něm opečte mrkev. Jakmile začne místy chytat zlatavé odstíny, přidejte i cibuli s česnekem, velkou špetkou soli, oregáno, připadně i čerstvě mletý pepř. Minutu míchejte, až cibule změkne a všechno se rozvoní po celé kuchyni.
  • 3Základ na polévku zalijte litrem vody, přidejte polovinu hrachu, brambory a přiveďte k varu. Nechte mírně vřít, nezakryté nebo jen napůl zakryté, asi 30 minut.
  • 4Do polévky přidejte i zbývající hrách a vařte ještě dalších 30-40 minut, dokud všechen hrách v polévce nezměkne. Na závěr polévku znovu dochuťte solí a pepřem.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY