2 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 250 g oloupaného celeru
- 40 g másla
- 100 ml smetany, min. 31%
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. V rendlíku na vyšším ohni necháme zpěnit máslo, ihned přidáme nakrájený celer, 2 špetky soli a celer za stálého míchání orestujeme dozlatova.
- 2Přilijeme 150 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme teplotu na třetinu a vaříme 15 minut. Přiklopíme poklicí a vaříme dalších 7 minut nebo doměkka. Přilijeme smetanu, promícháme a rozmixujeme. Dle chuti osolíme.
Tip
Pokud je pyré příliš řídké, ještě je krátce za častého míchání povaříme. Díky odpařování vody pyré zhoustne.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef