Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 150 g scezené konzervované cizrny
  • 20 g sušených hub
  • 50 g cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 110 g celeru
  • 110 g mrkve
  • 110 g brambor
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 snítky tymiánu
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Sušené houby namočíme do 100 ml vody.
  • 2Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Celer, mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme za občasného míchání 5 minut. Přidáme tymián, sůl a pepř a promícháme.
  • 4Přidáme nakrájenou slaninu a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cizrnu a restujeme další 1 minutu. Přidáme namočené houby i s vodou, ve které se máčely, a přilijeme 600 ml vody. Přivedeme k varu a vaříme 25 minut nebo než je zelenina měkká na skus. Dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS