4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 150 g scezené konzervované cizrny
- 20 g sušených hub
- 50 g cibule
- 50 g anglické slaniny
- 110 g celeru
- 110 g mrkve
- 110 g brambor
- 5 lžic olivového oleje
- 4 snítky tymiánu
- špetka čerstvě mletého pepře
- 1 lžička soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Sušené houby namočíme do 100 ml vody.
- 2Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Celer, mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
- 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme za občasného míchání 5 minut. Přidáme tymián, sůl a pepř a promícháme.
- 4Přidáme nakrájenou slaninu a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cizrnu a restujeme další 1 minutu. Přidáme namočené houby i s vodou, ve které se máčely, a přilijeme 600 ml vody. Přivedeme k varu a vaříme 25 minut nebo než je zelenina měkká na skus. Dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef