Cart

4 PortionsRychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g fenyklu
  • 2 pomeranče
  • 1 sladké jablko
  • 4 hrsti rukoly
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce najemno nakrájené máty
  • ½ lžičky cukru krupice
  • šťáva z 1 citronu
  • pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Z fenyklů odkrojíme vršky, bulvy podélně rozkrojíme, vyřízneme z nich tuhý střed a pak je nakrájíme na jemné plátky silné cca 1–2 mm. Vložíme je na 10 minut do mísy s ledovou vodou, budou pak křupavější. Poté je vyndáme a necháme v cedníku okapat.
  • 2Z jablka vykrojíme jádřinec a dužninu nakrájíme na jemné plátky.
  • 3Pomeranče oloupeme a vykrojíme z nich jednotlivé dílky. Ze zbylé dužniny vymačkáme do misky šťávu.
  • 4V míse smícháme všechny suroviny a promícháme. Dochutíme špetkou soli a čerstvě mletým pepřem a promícháme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE