Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg oloupané dužniny máslové dýně
  • 200 g bílého jogurtu řeckého typu
  • 130 g oloupané cibule
  • 100 g nesolených pistácií
  • 20 g dužniny červené chilli papričky
  • 10 g nahrubo nakrájeného koriandru
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 80 ml limetové šťávy
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce medu
  • pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky a poprášíme je hladkou moukou. V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu rostlinného oleje na 160 °C a cibuli v něm pomalu smažíme dozlatova. Přendáme ji na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 2Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 3Dýni nakrájíme na měsíčky silné 1 cm a dlouhé 8 cm. Vložíme je do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje a promícháme. V jedné vrstvě rozložíme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  • 4Teplotu v troubě snížíme na 160 °C. Pistácie položíme na plech a vložíme do trouby na 10 minut. Přendáme je do mísy, necháme vychladnout a poté je nakrájíme nahrubo. Dáme stranou.
  • 5Chilli papričku nakrájíme najemno. V misce metličkou vyšleháme limetovou šťávu s medem a zbylým olivovým olejem. Přidáme chilli papričku a koriandr, osolíme, opepříme, promícháme a necháme odležet 20 minut.
  • 6Polovinu nakrájených pistácií smícháme s pečenou dýní. Pokapeme dresinkem a bílým jogurtem a posypeme zbylými pistáciemi a smaženou cibulkou.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS