Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g červené řepy
  • 240 g měkkého kozího sýra
  • 200 g kuřecího masa
  • 120 g špenátových listů
  • 50 g nesolených arašídů
  • 8 snítek tymiánu
  • 4 nektarinky
  • 30 g hrubé soli

INGREDIENTS FOR DRESSING

  • 100 g olivového oleje
  • 50 g citronové šťávy
  • 20 g cukru krupice
  • špetka soli

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2Do alobalu zabalíme řepu se snítkami tymiánu a hrubou solí. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 2 hodiny. Upečenou řepu necháme vychladnout a oloupeme ji. Poté ji nakrájíme na měsíčky.
  • 3Kuřecí maso uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na velikost sousta.
  • 4Omyté špenátové listy namočíme na 15 minut do ledové vody a poté je důkladně osušíme. Větší listy zbavíme stonku a listy natrháme na velikost sousta.
  • 5Nektarinky zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na měsíčky.
  • 6V pánvi na středním ohni orestujeme za stálého míchání arašídy dozlatova. Ihned je dáme na talíř vychladnout.
  • 7V misce metličkou důkladně promícháme suroviny na dresink, dokud se cukr nerozpustí.
  • 8Do větší mísy vložíme špenátové listy, přidáme 2 lžíce dresinku a promícháme.
  • 9Na talíře servírujeme špenátové listy s řepou, nektarinkou, kozím sýrem a kuřecím masem. Nakonec zakápneme dresinkem a přidáme orestované arašídy.
Tip
Pro tento pokrm se hodí upečené nebo uvařené kuřecí maso z předchozího dne. Místo měkkého kozího sýra můžete použít lučinu. Použijte jemný, ne příliš výrazný olivový olej. Listy špenátu namočené v ledové vodě (ideálně ve vodě s ledem) budou křupat a déle vydrží svěží.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR DRESSING

PAIRING DISHES WITH WINE