Cart

4–6 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR ROAST BEEF

  • 1,5 kg nízkého roštěnce
  • 60 g másla
  • 100 ml worcesterské omáčky
  • 100 ml řepkového oleje
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • čerstvě nahrubo drcený pepř
  • sůl

INGREDIENTS FOR REMOULADE

  • 220 g majonézy
  • 1 lžíce kaparů
  • 2 středně velké nakládané okurky
  • 1 menší stonek jarní cibulky
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka pepře
  • 1 lžička soli

YOU ALSO NEED

  • kuchyňský provázek
  • potravinářská fólie

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

SIDE DISH

  • bageta
  • brambory

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR ROAST BEEF

  • 1Maso očistíme, odblaníme a svážeme kuchyňským provázkem, aby dostalo tvar válečku. Důkladně ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Nakonec maso pokapeme worcesterskou omáčkou, položíme na tác, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet přes noc v lednici. Několikrát otočíme.
  • 2Troubu rozehřejeme na 150 °C.
  • 3Maso vyndáme z lednice a necháme 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Do pánve rozpálené na vysokém ohni vlijeme olej a maso v něm zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Přendáme ho na plech, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.
  • 4V rendlíku rozehřejeme máslo.
  • 5Hotový rostbíf vyndáme z trouby, odstraníme provázek a maso ihned potřeme rozpuštěným máslem. Necháme na plechu 15 minut odpočinout.
  • 6Rostbíf nakrájíme na tenké plátky a podáváme s vařenými bramborami a remuládou nebo tatarskou omáčkou.

INSTRUCTIONS FOR REMOULADE

  • 1Kapary nakrájíme nahrubo. Okurky nastrouháme najemno. Jarní cibulku nakrájíme na jemné nudličky. Všechny suroviny smícháme v misce dohromady a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odpočinout.
     
     
     
     
Tip
Rostbíf pečte s vpichovým teploměrem. Aby byl dokonale růžový, teplota ve středu masa nesmí přesáhnout 55 °C. Po vyndání z trouby teplota uvnitř masa ještě stoupne. Maso musíte nechat odpočinout. Kdybyste to neudělali a ihned po vyndání z trouby maso nakrájeli, vyteče z něj veškerá šťáva a bude suché a tuhé. Rostbíf můžete podávat i studený – v tom případě jej po vytažení z trouby nepotírejte máslem. Zbavte ho kuchyňského provázkem až poté, co vychladne.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR ROAST BEEF

INGREDIENTS FOR REMOULADE

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE

SIDE DISH