6-8 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 350 g zadního hovězího
- 350 g bílého hlávkového zelí
- 240 g oloupané červené řepy
- 200 g oloupaných brambor
- 200 g konzervovaných drcených rajčat
- 170 g oloupané cibule
- 150 g očištěného fenyklu
- 100 g oloupané mrkve
- 30 g sádla
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 stonek řapíkatého celeru bez lístků
- 2 bobkové listy
- 2 stonky plocholisté petržele
- světlá jíška
- čerstvě mletý pepř
- sůl
INGREDIENTS FOR SEASONING
- 1 lžička zakysané smetany
- snítka kopru do každého talíře
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm a dáme je do misky se studenou vodou.
- 2Mrkev podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Cibuli nakrájíme nahrubo, řapíkatý celer překrojíme na polovinu.
- 3Z fenyklu vykrojíme tuhý střed a fenykl nakrájíme na nudličky.
- 4Ze zelí vykrojíme tuhý střed a zelí nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky. Zalijeme vinným octem, přidáme 1 kávovou lžičku soli a promícháme.
- 5130 g řepy nakrájíme na plátky silné 0,5 cm, ty pak ještě na třetiny. Zbytek řepy nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
- 6V kastrolu rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět cibuli.
- 7Maso ze všech stran osolíme, opepříme, přidáme do kastrolu a opečeme ze všech stran dozlatova.
- 8Přidáme řepu nakrájenou na plátky a restujeme za občasného míchání 3 minuty.
- 9Do kastrolu vlijeme 1,5 l studené vody, nebo tolik, aby bylo maso ponořené. Přidáme řapíkatý celer, plocholistou petržel, fenykl, drcená rajčata a bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 1,5 hodiny.
- 10Poté přidáme vymačkané zelí, řepu nakrájenou na kostky a nakrájenou mrkev a vaříme 20 minut.
- 11Slijeme nakrájené brambory a přidáme je do kastrolu. Přidáme jíšku, promícháme a vaříme na nejmenším možném ohni 30 minut.
- 12Vyndáme řapíkatý celer, plocholistou petržel a maso, které nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Poté ho vrátíme do kastrolu a polévku dle potřeby osolíme.
- 13Na talíř podáváme se lžičkou zakysané smetany, případně dozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef