6 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 kg brambor, varný typ B
- 250 g vařeného uzeného masa
- 200 g oloupané cibule
- 6 vajec a 5 uvařených natvrdo
- 100 ml smetany, min. 31%
- 350 ml plnotučného mléka
- strouhanka na vysypání pekáče
- 2 lžíce sádla
- nakládané okurky
- pepř
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 170 ºC. Pekáč vymažeme 1 lžící sádla a vysypeme strouhankou.
- 2Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme prochladnout a oloupeme je. Nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Maso také nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět.
- 4Do pekáče střídavě vrstvíme nakrájené brambory, které osolíme a opepříme, uzené maso, vařená vejce a cibuli. Skončíme vrstvou brambor.
- 5V misce rozšleháme vidličkou vejce s mlékem a smetanou, přidáme 2 špetky soli a čerstvě mletého pepře. Směs vlijeme do pekáče, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 50 minut. Vyndáme z trouby a necháme 10 minut odpočinout.
Tip
K francouzským bramborám se výborně hodí nakládané okurky či zelenina nebo zelný salát.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef