4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru na podlití
- 250 g velkých krup
- 130 g oloupané cibule
- 100 g sušených hub
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce nakrájených lístků plocholisté petržele
- 1 lžička sušené majoránky
- špetka drceného kmínu
- mletý pepř
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme 1 lžící sádla.
- 2Kroupy důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme 1,5 litru vody, přidáme lžičku soli, uvaříme doměkka a slijeme. Sušené houby namočíme do vody, před použitím z nich vodu vymačkáme a nakrájíme je nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme špetku čerstvě drceného kmínu, kroupy, houby a česnek a vše 2 minuty mícháme. Přidáme v dlaních promnutou sušenou majoránku, podlijeme vývarem a necháme za stálého míchání provařit do hustší směsi. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 4Kroupovou směs vložíme do vymazaného pekáče, uhladíme a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 10 minut. Na talíři ozdobíme nakrájenou petrželí.
Tip
Pokud kroupy dopředu namočíte, budou uvařené rychleji.
Sušené houby alespoň na půl hodiny namočte do vody, aby změkly. Pak z nich však vodu pečlivě vymačkejte.
Kubu zapékejte jen krátce, aby se nevysušil. Měl by zůstat šťavnatý a vláčný.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef