Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for carp

  • 4 filety z kapra po 200 g
  • 80 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • sůl

Ingredients for sauce

  • 180 ml smetany, min. 31%
  • 120 g oloupané cibule
  • 40 g másla
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl

Ingredients for pepper

  • 2 červené papriky

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions for peppers

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Papriky omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme, vyndáme z nich středy a vyklepneme semínka. Rozpálíme nasucho pánev a papriky na ní opečeme – nejprve řeznou stranou dolů. Poté je přendáme na plech a 10 minut dopečeme v rozehřáté troubě.

Instructions for carp

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Filety zbavíme kůže a osolíme je ze všech stran. Papriku smícháme v misce s moukou a kapra v této směsi obalíme. Rukou z ryby sklepneme přebytečnou mouku.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a obalené filety v něm 1 minutu opečeme z každé strany. Pak je přendáme do pekáčku a dopečeme je v rozehřáté troubě 7 minut.

Instructions for sauce

  • 1Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a 1,5 minuty za stálého míchání restujeme. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme sladkou papriku a půl minuty ji za stálého míchání restujeme společně s cibulí.
  • 2Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a 2 minuty vaříme. Omáčku přecedíme přes jemné síto do rendlíku, ochutíme solí a promícháme.
Tip
Omáčku můžete přikyselit i šťávou z citronu. Pokud chcete další přílohu, zkuste třeba opečené brambory.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients for carp

Ingredients for sauce

Ingredients for pepper

PAIRING DISHES WITH WINE