Cart

2 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for French fries

  • 300 g filetů z kapra
  • 80 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic sádla
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička solamylu
  • špetka drceného kmínu
  • pepř
  • sůl

Ingredients for mayonnaise

  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • pepř
  • sůl

You also need

  • kuchyňské papíry

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions for French fries

  • 1Filety očistíme a příčně nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Každý hranolek v polovině podélně nařízneme do poloviny jeho tloušťky. Delší hranolky ještě příčně nařízneme na kůži, aby se při smažení nekroutily. Dáme do mísy.
  • 2Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy k rybě. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, papriku, zázvor a kmín, promícháme a na 10 minut dáme do lednice. Poté poprášíme solamylem, promícháme a jednotlivé hranolky obalíme v hladké mouce.
  • 3V hlubší pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo a hranolky na něm smažíme 4 minuty dozlatova. Ihned po usmažení je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 4Podáváme s citronovou majonézou.

Instructions for mayonnaise

  • 1Všechny suroviny na majonézu promícháme a dáme na 20 minut do lednice.
Tip
Kapří hranolky se dají jíst samotné. Ale s čerstvým chlebem nebo s bramborovou kaší chutnají výtečně.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients for French fries

Ingredients for mayonnaise

You also need

PAIRING DISHES WITH WINE