2 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients for French fries
- 300 g filetů z kapra
- 80 g hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic sádla
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 lžička solamylu
- špetka drceného kmínu
- pepř
- sůl
Ingredients for mayonnaise
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- pepř
- sůl
You also need
- kuchyňské papíry
PAIRING DISHES WITH WINE
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions for French fries
- 1Filety očistíme a příčně nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Každý hranolek v polovině podélně nařízneme do poloviny jeho tloušťky. Delší hranolky ještě příčně nařízneme na kůži, aby se při smažení nekroutily. Dáme do mísy.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy k rybě. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, papriku, zázvor a kmín, promícháme a na 10 minut dáme do lednice. Poté poprášíme solamylem, promícháme a jednotlivé hranolky obalíme v hladké mouce.
- 3V hlubší pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo a hranolky na něm smažíme 4 minuty dozlatova. Ihned po usmažení je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- 4Podáváme s citronovou majonézou.
Instructions for mayonnaise
- 1Všechny suroviny na majonézu promícháme a dáme na 20 minut do lednice.
Tip
Kapří hranolky se dají jíst samotné. Ale s čerstvým chlebem nebo s bramborovou kaší chutnají výtečně.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef