Cart

1 pieceDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR DOUGH

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g změklého másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • najemno nastrouhaná kůra z ½ citronu

INGREDIENTS FOR FILLING

  • 500 g plnotučného měkkého tvarohu
  • 180 g smetany (min. 31 %)
  • 140 g cukru krupice
  • 40 g vanilkového pudinkového prášku
  • 20 g vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • moučkový cukr na poprášení
  • najemno nastrouhaná kůra z ½ citronu

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Všechny suroviny na těsto vložíme do mísy robota a nástavcem typu K zpracujeme na tužší hmotu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a těsto do ní rovnoměrně prsty namačkáme. Dáme stranou.
  • 3Smetanu vyšleháme dotuha. Všechny ostatní suroviny na náplň smícháme v míse a poté k nim postupně pomocí stěrky ručně zapracujeme ušlehanou smetanu. Náplň rovnoměrně nalijeme do formy na těsto.
  • 4Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 45 minut. Povrch moučníku by měl zhnědnout a při zatlačení prsty pružit. Necháme vychladnout a podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Tip
Nastrouhejte jen žlutou část kůry citronu. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR DOUGH

INGREDIENTS FOR FILLING

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH COFFEE