1 pieceDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR DOUGH
- 150 g hladké mouky
- 100 g změklého másla
- 50 g moučkového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 1 vejce
- najemno nastrouhaná kůra z ½ citronu
INGREDIENTS FOR FILLING
- 500 g plnotučného měkkého tvarohu
- 180 g smetany (min. 31 %)
- 140 g cukru krupice
- 40 g vanilkového pudinkového prášku
- 20 g vanilkového cukru
- 2 vejce
- moučkový cukr na poprášení
- najemno nastrouhaná kůra z ½ citronu
YOU ALSO NEED
- pečicí papír
PAIRING DISHES WITH COFFEE
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Všechny suroviny na těsto vložíme do mísy robota a nástavcem typu K zpracujeme na tužší hmotu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a těsto do ní rovnoměrně prsty namačkáme. Dáme stranou.
- 3Smetanu vyšleháme dotuha. Všechny ostatní suroviny na náplň smícháme v míse a poté k nim postupně pomocí stěrky ručně zapracujeme ušlehanou smetanu. Náplň rovnoměrně nalijeme do formy na těsto.
- 4Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 45 minut. Povrch moučníku by měl zhnědnout a při zatlačení prsty pružit. Necháme vychladnout a podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Tip
Nastrouhejte jen žlutou část kůry citronu. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef