6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 kg brambor, varný typ C
- 250 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání těsta
- 2 vejce
- 2 lžíce sádla na hotové knedlíky
- 1 lžíce bramborového škrobu
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Do většího hrnce dáme vařit dobře osolenou vodu.
- 2Ve druhém hrnci uvaříme brambory ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
- 3Na pomoučeném stole či válu z těsta vyválíme váleček o průměru 2 cm. Z něho nakrájíme válečky (šišky) dlouhé 6–8 cm.
- 4Šišky ihned vkládáme do osolené vroucí vody. Vaříme 6–7 minut. Hotové šišky vyjmeme děrovanou naběračkou z vody a dáme je na plech s rozehřátým sádlem, ve kterém je obalíme, aby neokoraly.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef