4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR MUSHROOMS
- 4 větší žampiony portobello
- 10 g parmezánu vcelku
- 1 lžíce piniových semínek
- 4 lžičky balzamikového octa
- 4 lžičky olivového oleje a 3 lžíce olivového oleje na smažení
- 4 snítky tymiánu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
INGREDIENTS FOR SAUCE
- 160 g rajčat
- 50 g šalotky
- 200 ml smetany, min. 31 %
- 2 lžíce suchého bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce nahrubo nakrájené bazalky
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- pepř
- 1 kávová lžička soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR MUSHROOMS
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Houby očistíme, odřízneme nožičky, klouboučky položíme vzhůru nohama na prkénko a zapíchneme do nich piniová semínka a nalámaný sýr. Zakápneme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu.
- 3Na pánvi rozpálíme olivový olej, položíme na něj kloboučky hub vzhůru nohama a na středním ohni je pečeme 2 minuty. Poté je položíme na plech, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 8 minut.
INSTRUCTIONS FOR SAUCE
- 1Rajčata rozřízneme, vyřízneme tuhý střed a semínka. Dužninu nakrájíme najemno. Šalotku očistíme a nakrájíme najemno.
- 2V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olivový olej, zpěníme na něm šalotku, přilijeme víno a necháme ho odvařit.
- 3Přilijeme ocet, necháme ho odvařit, přidáme smetanu, sůl a čerstvě mletý pepř a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
- 4Přidáme rajčata, necháme vařit 1 minutu a pánev stáhneme z ohně. Vmícháme bylinky a dle chuti osolíme a opepříme.
- 5Do talíře vlijeme omáčku a položíme pečený žampion.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef