4-6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 500 g neoloupané dužniny dýně
- 80 g oloupané cibule
- 20 g oloupaného zázvoru
- 50 g olivového oleje
- 50 g cukru krupice
- 130 ml pomerančového džusu
- 50 ml smetany, min. 31%
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4–6 lžiček dýňového oleje
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Cibuli nakrájíme najemno, zázvor na plátky, dýni na kostky o hraně 2 cm.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji za občasného zamíchání zpěnit. Přidáme zázvor, krátce ho orestujeme, přidáme cukr a pomalu mícháme, dokud cukr nezíská zlatou barvu.
- 3Přidáme nakrájenou dýni a 1 minutu mícháme. Přilijeme pomerančový džus, dobře promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň lehce pod polovinu a necháme džus téměř vyvařit. Na dně kastrolu by měly zbýt zhruba 4 lžíce tekutiny.
- 4Přilijeme 1,1 l vody, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 30 minut. Přidáme smetanu a citronovou šťávu, promícháme a necháme vařit 2 minuty. Poté polévku propasírujeme přes cedník a dle chuti osolíme.
- 5Na talíři pokapeme dýňovým olejem a posypeme nakrájenou pažitkou.
Tip
Do této polévky můžete použít máslovou dýni, dýni Hokkaido nebo jiný druh jedlé dýně.
Místo vody můžete použít zeleninový vývar. Polévka bude mít výraznější chuť.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef