Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 400 g švestkových povidel
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g změklého másla
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • moučkový cukr na obalení
  • špetka soli

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír
  • potravinářskou fólii

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 170 °C.
  • 2Tvaroh, mouku, máslo a sůl vložíme do mísy robota a mícháme 3 minuty na střední rychlost, až vznikne hladké těsto.
  • 3Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a posypeme ji hladkou moukou. Těsto zabalíme do takto připravené fólie a vložíme ho na 5 minut do mrazáku.
  • 4Pracovní desku poprášíme moukou a těsto na ní vyválíme na tloušťku 2 mm. Vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Zbylé těsto propracujeme, opět vyválíme a znovu z něj vykrájíme kolečka až do spotřebování těsta.
  • 5Do středu každého kolečka položíme noček z povidel o váze 20 g. Kolečko přeložíme napůl a okraje pevně stiskneme, aby povidla nevytekla.
  • 6Taštičky položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova 15 minut v rozehřáté troubě. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru.
     
Tip
K přípravě budete potřebovat kulaté vykrajovátko o průměru 10 cm.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE