20 PIECESDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 250 g polotučného měkkého tvarohu
- 400 g švestkových povidel
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g změklého másla
- hladká mouka na podsypání těsta
- moučkový cukr na obalení
- špetka soli
YOU ALSO NEED
- pečicí papír
- potravinářskou fólii
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 170 °C.
- 2Tvaroh, mouku, máslo a sůl vložíme do mísy robota a mícháme 3 minuty na střední rychlost, až vznikne hladké těsto.
- 3Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a posypeme ji hladkou moukou. Těsto zabalíme do takto připravené fólie a vložíme ho na 5 minut do mrazáku.
- 4Pracovní desku poprášíme moukou a těsto na ní vyválíme na tloušťku 2 mm. Vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Zbylé těsto propracujeme, opět vyválíme a znovu z něj vykrájíme kolečka až do spotřebování těsta.
- 5Do středu každého kolečka položíme noček z povidel o váze 20 g. Kolečko přeložíme napůl a okraje pevně stiskneme, aby povidla nevytekla.
- 6Taštičky položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova 15 minut v rozehřáté troubě. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru.
Tip
K přípravě budete potřebovat kulaté vykrajovátko o průměru 10 cm.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef