Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 rohlíky
  • 120 g lučiny
  • 30 g smetany, min. 31%
  • 400 g oloupané bílé cibule
  • 80 g olivového oleje
  • 30 g kaparů
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • špetka kajenského pepře
  • 1 zarovnaná lžička soli do cibule a 2 špetky soli na dochucení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Cibuli rozřízneme podélně napůl a poté ji napříč nakrájíme na jemné nudličky. Kapary pokrájíme nahrubo.
  • 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a za častého míchání ji pomalu restujeme 20 minut dozlatova. V průběhu restování stíráme cibuli z okrajů pánve, aby se nepřipálila.
  • 3Do hotové cibule vmícháme 1 zarovnanou lžičku soli, špetku kajenského pepře a dáme do cedníku vykapat. Poté vmícháme nahrubo pokrájené kapary a nakrájenou bazalku.
  • 4Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 5Rohlíky nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a vyskládáme je do jedné vrstvy na plech. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  • 6V misce smícháme lučinu, smetanu, sůl a pažitku.
  • 7Na opečené rohlíky namažeme ochucenou lučinu a na ni přidáme smaženou cibuli.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS