4 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR TAPENADE
- 2 červené papriky (cca 500 g)
- 2 žluté papriky (cca 500 g)
- 20 g olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
INGREDIENTS FOR DRESSING
- 2 stroužky česneku
- 6 lístků máty
- 100 g extra panenského olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
INGREDIENTS FOR SERVING
- 4 plátky ciabatty
- 100 g mascarpone
- 12 lístků máty
- čerstvě mletý pepř
YOU ALSO NEED
- potravinářskou fólii
PAIRING DISHES WITH WINE
- Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 250 °C.
- 2Papriky omyjeme, osušíme, po celé ploše potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme je na plech. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut.
- 3Mezitím oloupeme česnek, podélně ho rozkrojíme, odstraníme středový klíček a česnek nakrájíme najemno. Lístky máty nakrájíme najemno.
- 4Do mísy vlijeme olej, vmícháme česnek a mátu a dáme stranou.
- 5Upečené papriky vložíme do misky. Důkladně ji překryjeme fólií a papriky necháme 5 minut zapařit. Poté z nich nožem seškrábneme slupku. Seřízneme vršek paprik, podélně je rozpůlíme a odstraníme semínka. Dužninu důkladně opláchneme studenou vodou, osušíme ji a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
- 6Nakrájené papriky vložíme do mísy s připraveným dresinkem, osolíme, opepříme a promícháme.
- 7Plátky ciabatty opečeme nasucho na pánvi na středním ohni. Na plátek ciabatty dáme tapenádu, přidáme ¼ mascarpone, 3 lístky máty a dochutíme pepřem.
Tip
Ciabattu si můžete buď koupit již upečenou, nebo si upéct vlastní podle receptu od Romana Vaňka zde na Rohlík Chef.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef