4 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 350 g očištěné mrkve
- 70 g oloupaných brambor
- 80 g cibule
- 10 g čerstvého zázvoru
- 400 ml mléka
- 60 g másla
- 7 lžic olivového oleje
- špetka čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce soli
INGREDIENTS FOR COMPLETION
- 1,5 lžíce ricotty
- 1 lžíce nahrubo nakrájené pažitky
- extra panenský olivový olej
- čerstvě mletý pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Cibuli a zázvor očistíme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a brambory nakrájíme na menší kostky.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev, brambory a zázvor a restujeme 5 minut za občasného míchání.
- 3Osolíme, opepříme, přilijeme mléko a 400 ml vody a promícháme. Vaříme na mírném ohni 20–25 minut. Občas zamícháme.
- 4Přidáme máslo a zbylý olej a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
- 5Do každé porce vložíme část ricotty, dozdobíme pažitkou a pepřem a zakápneme olejem.
Tip
K přípravě krému budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef