4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 250 g brambor uvařených ve slupce a 250 g syrových brambor
- 300 g hrubé mouky
- 60 g másla nebo sádla
- 3 vejce
- 1 lžička škrobu
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Do hrnce dáme vařit větší množství vody. Vodu osolíme.
- 2Vařené brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k vařeným bramborám. Přidáme 1 lžičku soli, vejce, hrubou mouku a škrob. Umícháme hustší těsto.
- 3Polévkovou lžící tvoříme v namočené dlani knedlíky ve tvaru větších noků, které vkládáme do osolené vroucí vody.
- 4Knedlíky vaříme 6–7 minut. Když jsou hotové, vyplavou na hladinu. Vyndáme je do mísy s rozpuštěným sádlem nebo máslem, dle chuti, a promícháme.
Tip
Knedlíky připravujte z brambor varného typu B nebo C.
Hotové knedlíky obalte v rozpuštěném sádle nebo másle, neokorají tak.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef